Sykkel på Røros

Røros Hotell tilbyr nå rutenett for tur- og terrengsykling på Røros.

For mer informasjon om sykkel på Røros

eller hjelp kontakt oss

på telefon (+47) 72 40 80 00 eller epost post@roroshotell.no

HUBriding
HUBriding
HUBriding

VELKOMMEN TIL SYKKEL PÅ RØROS 

 

Røros står på FN sin verdensarvliste og er i seg selv en fantastisk opplevelse. Vi er i Johan Falkbergets rike omgitt av kjente landemerker.  Severdigheter som gruve museet og slagghaugene setter en spiss på alle opplevelser, men for syklistene er det så uendelig mye mer å oppleve.

 

Røros Hotell tilbyr fantastiske fasiliteter, en herlig bad og velværeavdeling og et kjøkken som leverer smaksopplevelser for de fineste ganer. Vi har også tilrettelagt for at du skal kunne stelle sykkelen din hver dag.

 

Rutenettet

Turene går i områdene rundt Røros med utgangspunkt i Røros Hotell, som er en del av de Historiske hoteller og spisesteder. Dette betyr at de går i noe av Norges aller vakreste og beste terreng. Turene vil gi herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablissementer eller langs ruta med medbrakt nistepakke. I rutene har vi lagt inn forslag til severdigheter du kan besøke.

Det kan også hende at du må ta bilen et stykke fra hotellet for å nå et spesielt fint startpunkt eller område.

 

Vanskelighetsgrad

Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Tur- og terrengsykkelrutene er kortere enn landeveis-turene, men kan allikevel ha lang sykkeltid og noe man kan fylle hele dagen med. Noen av turene går i forholdsvis flatt terreng, men mange har også tyngre stigninger og utfordrende terreng slik det ofte er i Norge. Kartunderlaget vil angi lengde og antall høydemeter som gir en god indikasjon på hvor lett eller krevende turen er.

Rutene går i all hovedsak på grus og asfalt, men kan ha stipartier for at vi skal kunne tilby en rundtur. Det som for noen er stisykling er for andre trillesti.

NB! Vi anbefaler at hver enkelt gjør en individuell vurdering av eget ferdighetsnivå og treningsgrunnlag slik man velger ruter som man kan mestre.

 

Hva slags sykkel bør du ha?

Vi anbefaler terrengsykkel med demper, eller tilsvarende el-sykkel. Noen av turene vil ta deg på litt lengre stipartier. Dette vil framgå av rute-beskrivelsen slik at du kan tilpasse utstyret deretter. Hos RØROS GUIDE  (som holder til rett over veien for hotellet) er det mulig å leie sykkel.

 

Beskrivelse og kartunderlag

Rutenettet for sykkel benytter appen Ride with GPS (link til Appstore) som kart- og ruteunderlag og du som syklist kan laste ned rutene til smart-telefon eller GPS og der se antall km, høydemeter, underlag mm.

Det kan til tross for dette være lurt å ta med seg et kart på turen.

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder:

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

RUTE 1

STORWARTZ OG OLAVSGRUVA

 

 

 

 

RUTE 2

MØLMANNSDALEN

 

 

 

 

RUTE 3

SKÅKÅSEN OG MØLMANNSDALEN

 

 

 

 

RUTE 4

KORSSJØEN

 

 

 

 

RUTE 5

KONGENS GRUVEN

 

 

 

 

 

RUTE 6

DALSBYGDA SETERVEI

 

 

 

 

 

Tilbudet Sykkel og motorsykkel på Røros inkluderer:

– Overnatting
– Vår store frokostbuffet

– Inngang til Bad & Velværeavdelingen

-Gratis WIFI

-Gratis Parkering

-Mulighet for vask av sykler