På tur med hest og vogn

7 opplevelser for barnefamilier

1. Slegghaugan

Slegghaugan ligger som store fjell og minner oss om en enorm aktivitet gjennom 333 år. Ta med barna opp på toppen, og få panoramautsikt over Bergstaden. Tett inntil Slegghaugan finner du Sleggveien, også kalt «Pippigatan» av svenske besøkende.

 

2. Tur med hest og vogn

En tur gjennom byens flotte gater med hest og vogn er en spennende måte for barnefamilier å oppdage Røros på.
Varighet: 1 time.

 

3. Aukrustsenteret i Alvdal

Ta med barna til Aukrusts verden i Alvdal, der de kan bli Flåklypa-astronauter! Dere jobber dere gjennom astronaututdannelsen på veien opp til Flåkypatoppen, og opplever spennende opplevelser og utfordringer oppover i etasjene på Reodor Felgens rakett, før det hele toppes med en måneferd i øverste etasje!
Besøk hjemmesiden

 

4. Rørosmuseet

Rørosmuseet har utstillinger som forklarer bergverkshistorien på en fascinerende, konkret og forståelig måte – for både barn og voksne.

 

5. Vårt eget badeanlegg

Perfekt for barnefamilier! Egen del av bassenget er forbeholdt barn, med klatrevegg og en spennende gruvesjakt. Badstu, jacuzzi og utendørs basseng. Inngang er gratis for hotellets gjester. Inngangsbillett kjøpes i resepsjonen for ikke-boende.

 

6. Fjellkjerka 

Ligger på 885 m.o.h. Du kan følge merket tursti (Kirkestien) fra Røros Hotell om sommer og tidlig høst, eller benytte deg av bilvei fra Doktorløkkja. Om vintrene er det merket skiløype helt til Fjellkirkedøra.

 

7. Pippi-gata

Besøk pittoreske Flanderborg og Sleggveien, og se gata der den berømte snøballscena fra Pippis Jul ble spilt inn.