Rute Asfalt Hummelfjell

Rute 3 – Hummelfjell rundt på asfalt er en herlig feel-good rute på ca. 17 mil i Norges herlige innland.

RUTE 3

HUMMELFJELL RUNDT

VANSKELIGHETSGRAD: MIDDELS

Rute 3 er en herlig feel-good runde på 17 mil i Norges herlige innland. Her får du en nydelig kjøredag med herlige natur og kjøreopplevelser, fantastiske rastemuligheter i naturen eller ved tilrettelagte stoppesteder. Her kan du nyte turen kjøre med alle typer sykler uten å få hjertet i halsen.

Denne ruten er 17 mil og starter likt med den lange ruten som går om Åkrestrømmen, Tylldalen og Tynset tilbake.

 

Denne går på flotte asfaltveier rundt Hummelfjell. På slutten av ruten finner du en fin liten grusvei mellom Os og Røros, men denne kan lett unngås.

 

Turen følger Havsjøveien mot Os, hvor vi svinger sør-øst mellom Hummelfjell og innsjøen Femund. Her kjøres det på svingete veier, med fare for en og annen sau etter veien. Vi følger Fv28 Kopparleden gjennom Tufsingdalen, med en avstikker til Buvika brygge. Her kan det passe med en liten beinstrekk.

Ruta fortsetter så et kort stykke sørover, før vi i neste kryss setter kursen mot Tolga via Sømådalen. Her møter vi igjen flott natur når vi får Sålekinna og Hummelfjell på vår høyre side og Stortjønnhøgda, Vanghøa og Store Bjørsøkletten, som alle er over 1000 meter, på venstre side. Når vi kommer tilbake til Tolga følger vi Fv30 til avkjøringen til Dalsbygda. Her kan den som vil følge 5km grusvei svinge av og kjøre over Galåen til Røros, eller du kan følge asfalten via Os sentrum og tilbake til Røros.

 

Etter en matpause er du klar for en transportetappe ned til Jutulhogget som byr på herlige kjøreopplevelser på grus i flott terreng over mot Tylldalen. Når du kommer tilbake til asfalt tar du venstre på fylkesvei 30 og følger den til du svinger av på grusvei igjen ved Torud og over til Brydal. Herfra kjører du på et asfaltparti til Tynset og videre til Tolga. Fra Tolga kjører du over Glomma i Tolga sentrum og tar første til høyre etter brua som går inn på fylkesvei 30. Hold fylkesvei 30 til du ser avkjøring merket «Hummelvoll».

 

Du har nå hatt en herlig kjøredag og vi forseslår derfor å nyte hotellets Bad & Velvære avdeling.

 

Se hele ruten HER

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

Oversikt over hotellets spisesteder (klikk på navnet):

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

Røros på sitt aller beste.