Matvegen – Fra Røros til Britannia

Tre dagers bilferie med opphold og gode lokale måltider fra Røros og Trondheim

For mer informasjon om matvegen

eller hjelp til bestilling kontakt oss

på telefon (+47) 72 40 80 00 eller epost booking@roroshotell.no

PAKKEN INKLUDERER:

  • Overnatting, frokost og tilgang til velværeavdeling ved Røros Hotell 
  • Fire-retters middag på Vertshuset Røros
  • Overnatting, spa-tilgang og frokost ved Britannia Hotel i Trondheim
  • Tre-retters middag ved Brasserie Britannia

PRISER FRA KR 4295,- PR PERSON:

  • Gjelder: Hele året
  • Startsted: Røros
  • Varighet: 2 netter / 3 dager
  • Transport: Tog/Egen bil

MER OM MATVEGEN – FRA RØROS TIL BRITANNIA

 

Røros har etablert seg som et sentrum for gode matopplevelser i Norge, med flere små spennende restauranter som serverer lokalprodusert mat. Rørosmat er etablert som en kjent merkevare i Norge, og med god grunn. I fjellbygdene rundt Røros er det kultur for å produsere mat basert på egne råvarer. Det finnes mange lokale matprodusenter i regionen, alt fra prisvinnende osteprodusenter, lokale bryggerier, korn og kjøttprodusenter.

 

Vel framme sjekker du inn på Røros Hotell hvor du kan ta en tur i de koselige gatene omkranset av tømmerstuer og trehusbebyggelse eller om vinteren låne en spark og suse gjennom de snøkledde gatene. Hotellet har et bad med velværeavdeling med store åpne rom tydelig inspirert av moderne nordisk arkitektur. Betong og store glassflater rammer inn det 27 meter lange bassenget, samt boblebad og badstue. Det oppvarmede utebassenget er en fantastisk opplevelse på kalde vinterkvelder i fjellbyen.

 

Om kvelden er det på tide å finne veien til Vertshuset Røros som ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet. Her venter en god 4-retters middag hvor kjøkkensjefen og hans stab tar inspirasjon fra lokale kvalitetsråvarer og tryller frem gourmetmåltider med tydelig inspirasjon fra mattradisjonene og matkulturen på Røros.

 

Dagen etter nyter du en god frokost med hjemmebakt brød og nye smaker fra regionen. Tiden fram til avreise kan brukes på å dykke ned i byens historie ved Rørosmuseet. Byen har et rikt kulturliv og flere fine kafeer og møteplasser. Kaffestuggu er Røros sin eldste kafe, og har i likhet med andre serveringssteder fokus på lokale råvarer. Interiøret i kafeen er fra 1800-tallet. Et gjennomført sted og et verdig punktum før turen går videre til Trondheim. Se andre aktiviteter i Røros her.

 

Turen fra Røros til Trondheim gjennomfører du enklest med tog, en tur som tar rundt to og en halv time. Sjekk avgangstider og billetter på entur.no. Ønsker du å kjøre selv er reisetiden den samme. Se kjørerute her

 

Ved ankomst Trondheim sjekker du inn på luksuriøse Britannia Hotel. Britannia Hotel har vært gjennom en omfattende ombygging og har gjenoppstått som et av Norges alle flotteste hoteller. Med lokasjon i hjertet av Trondheim, har stedet vært et historisk holdepunkt og ikon i sentrum av byen. Seks restauranter og barer er åpnet for å tilfredsstille sansene og de håndlagde sengene og de nydelige badene laget med Carrara marmor, gir et svært luksuriøst preg. Sørg også for å ta en tur innom Britannia Spa!

 

Om kvelden venter en deilig middag på Brasserie Britannia, en uformell restaurant med høyt tempo, god mat og livlig stemning. Her serveres det en tre-retters middag med franske referanser og smaker. Restauranten har en fantastisk bar med gode drinker og et rikt utvalg av øl og vin, og vi anbefaler at middagen på Brasserie Britannia kan starte med en enkel drink i baren.

 

Ved Britannia er det lett å la seg forføre av all luksusen før du sjekker ut. Ta en rolig morgen eller nyt spa-avdelingen til det fulle. Frokosten, som i 2022 ble kåret til Norges beste, serveres og nytes i Palmehaven. Her får du både kjøtt og ost fra lokale gårdsbruk dandert i små ferdiglagde retter. I tillegg finnes det et bredt utvalg kaffe fra husets egen barista. Nyt morgenen, og bli gjerne noen dager ekstra! Det er mye å finne på i Trondheim og omegn. Se noen forslag her.

 

PS: Kommer du fra Oslo kan reiseruten enkelt gjennomføres med tog fra Oslo til Røros, med togbytte på Hamar. Turen tar totalt fem timer. Sjekk avgangstider og billetter på entur.no.

Vi er erfarne leverandører av aktiviteter og arrangement for grupper i alle størrelse. Trykk HER for å se vår opplevelsesmeny.

Overnatting på Røros Hotell inkluderer alltid:

 

-Overnatting 

-Vår store frokostbuffet

-Inngang til Bad & Velværeavdelingen

-Inngang til lekeland på 300kvm

-Gratis WIFI

-Gratis Parkering (vi har også lader for elbil mot et tillegg)