Motorsykkel på Røros

Røros Hotell tilbyr nå kjøreruter til motorsykkel. På både grus og asfalt

For mer informasjon om kjøreruter til motorsykkel

eller hjelp kontakt oss

på telefon (+47) 72 40 80 00 eller epost post@roroshotell.no

VELKOMMEN TIL MOTORSYKKEL PÅ RØROS

 

Røros står på FN sin verdensarvliste og er i seg selv en fantastisk opplevelse. Vi er i Johan Falkbergets rike omgitt av kjente landemerker som Femundsmarka, Hessdalen, Tronfjellet og gruvesamfunnene for å nevne noe.  Severdigheter som gruve museet og slagghaugene setter en spiss på alle opplevelser, men for motorsyklistene er det så uendelig mye mer å oppleve. Røros tilbyr et sjeldent konglomerat av grus- og asfaltveier som byr på helt spesielle og sjeldent gode kjøre og naturopplevelser.

 

Du kan velge mellom asfalt og grus hvor sistnevnte kategori utvilsomt representerer det største rutenettet. Det helt spesielle med Røros er at veinettet går midt i et stort antall severdigheter rundt verdensarvbyen på Rørosvidda og dette gjør opplevelsesaspektet enda større.

 

I Johan Falkbergets rike finner du noen av landets kanskje herligste grus og fjellveier blant severdigheter som Røros sentrum med slagghaugene, Storwartz og Olavsgruva for å nevne noe. Røros Hotell tilbyr fantastiske fasiliteter, en herlig bad og velværeavdeling og et kjøkken som leverer smaksopplevelser for de fineste ganer. Vi har tilrettelagt for at du skal kunne stelle sykkelen din hver dag, og har etablerte kontakter med tekniske miljøer som kan hjelpe dersom det oppstår problemer.

 

Rutenettet

Rutenettet omfatter runder på mellom 10 og 36 mil og du kan velge å kjøre på asfalt, grus eller en kombinasjon. Rutene er laget for at alle skal kunne beherske og nyte turen, og vår målsetning er at vi skal legge godt til rette for at alle skal kunne bli glade i å kjøre på grus og nyte naturen. Rutene er imidlertid så flotte og fulle av opplevelsesaspektere at selv erfarne grusførere vil kunne nyte dette.

 

Vi angir hvilke type sykler og dekk som er best egnet til de forskjellige rutene og anbefaler deg å følge disse rådene.

 

Veien til Røros

Veiene inn til Røros er mange og representerer flotte turopplevelser.

 

Førere sørfra anbefales å unngå større veier og heller kjøre via Kongsvinger opp mot Rena, Åkrestrømmen, videre over Galten for så å ta RV 26 eller RV 28 inn til Røros. I dette området finner du spennende grusveier som skaper glede og flotte opplevelser. Vi anbefaler turen over Øversjødalen fra RV 26 til RV 28 som kommer ned i Tolga.

 

Kommer du Nordfra anbefales du å kjøre via Selbu på RV 705 via Stugudalen på herlige og svingete veier.

 

Fra vest har du mange valgmuligheter avhengig av om du vil kjøre på asfalt eller grus. Eikesdalen, Sunndal, Oppdal og Folldal til Alvdal er en fin mulighet, og fra Alvdal kan du finne herlige sideveier opp til Røros.

 

Rutene vi tilbyr er tilgjengelige som GPX filer som gjør det mulig å laste de ned på din GPS.

Det kan til tross for dette være lurt å ta med seg et kart på turen.

 

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder:

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGGU

RUTE 1

TRONFJELL

 

 

 

RUTE 2

HESSDALEN

 

 

 

RUTE 3

HUMMELFJELL-ASFALT

 

 

 

RUTE 4

HUMMELFJELL-GRUS

 

 

 

RUTE 5

HUMMELFJELL RUNDT

 

 

 

RUTE 6

SAMSJØEN, TYDAL OG RIASTEN

 

 

 

RUTE 7

AURSUNDEN

 

 

 

RUTE 8

RØROS RUNDT

 

 

 

Tilbudet sykkel og motorsykkel på Røros inkluderer:

– Overnatting
– Vår store frokostbuffet

– Inngang til Bad & Velværeavdelingen

-Gratis WIFI

-Gratis Parkering

-Mulighet for vask av sykler

-Muliget for å tørke klær